Správa budov pomocí softwaru zvyšuje udržitelnost a snižuje náklady

Správa budov pomocí softwaru zvyšuje udržitelnost a snižuje náklady

Správa budov pomocí softwaru zvyšuje udržitelnost a snižuje náklady

Správa budov pomocí softwaru

CAFM

Správa budov pomocí softwaru zvyšuje udržitelnost a snižuje náklady

Autor

Kristián Kudrhalt

6. června 2024

V dnešním světě není efektivní správa budov jen otázkou snižování nákladů, ale také zásadním krokem k dosažení udržitelnosti.

Zavedení systémů řízení budov (BMS) přináší řadu výhod díky optimalizaci spotřeby energie, snížení provozních nákladů a minimalizaci dopadu na životní prostředí. S rozvojem technologií se potenciál těchto systémů dále zvyšovat udržitelnost a vytvářet inteligentnější budovy stále zvyšuje.


Klíčové poznatky
  • Zavedení systému řízení budov (BMS) výrazně snižuje spotřebu energie, což vede k úsporám nákladů a menšímu dopadu na životní prostředí.

  • Inteligentní systémy řízení HVAC a automatizované řídicí systémy optimalizují spotřebu energie a zlepšují celkovou efektivitu budov.

  • Centralizované monitorování a řízení usnadňuje lepší správu majetku a prediktivní údržbu, což snižuje provozní náklady.

  • Systémy řízení budov umožňují řízení kvality vzduchu v reálném čase a optimalizaci teploty v místnostech, což zvyšuje pohodlí a produktivitu uživatelů.

  • Budoucnost softwaru pro správu budov zahrnuje pokrok v oblasti inteligentních technologií a integraci s obnovitelnými zdroji energie, což slibuje ještě větší udržitelnost.


Optimalizace spotřeby energie pomocí softwaru pro správu budov

Automatizované řídicí systémy

Automatizované řídicí systémy hrají klíčovou roli při snižování spotřeby energie v komerčních budovách. Software pro správu budov (BMS) pomáhá automatizovaným řízením prostředků, jako je HVAC, osvětlení a další zařízení, snížit spotřebu energie o 10 až 30 %. Software může například vypínat světla, jednotky HVAC a topení, když v místnosti nebo budově není nikdo přítomen, a šetřit tak energii.

Analýza spotřeby energie

Využitím dat a analýz v reálném čase poskytovaných systémem BMS mohou zařízení identifikovat oblasti s nízkou efektivitou a zavést cílená řešení ke snížení spotřeby energie. Systém může zjistit nadměrné vytápění nebo chlazení v určitých zónách a podle toho se přizpůsobit tak, aby se optimalizovala úroveň komfortu a zároveň se minimalizovaly ztráty. Tento přístup založený na datech zajišťuje efektivní využívání energie, což vede ke snížení účtů za služby.

Inteligentní správa HVAC

Inteligentní správa HVAC je další klíčovou funkcí softwaru pro správu budov. Sledováním a analýzou vzorců využívání energie pomáhá systém identifikovat oblasti, kde lze spotřebu energie optimalizovat. Tím se nejen zvyšuje komfort, ale také výrazně snižují náklady na energii. Centralizace všech informací umožňuje lépe spravovat a monitorovat aktiva, což omezuje reaktivní údržbu a zvyšuje celkovou efektivitu.

Ústředním bodem tohoto úsilí je udržitelnost, která je klíčovým aspektem při navrhování systémů řízení spotřeby energie pro inteligentní budovy. Cílem těchto systémů je optimalizovat spotřebu energie a snížit ztráty, čímž se snižují provozní náklady a dosahuje se pozitivních výsledků v oblasti životního prostředí.


Snížení provozních nákladů prostřednictvím řešení pro chytré budovy

Úspory nákladů díky energetické účinnosti

Zavedení řešení pro chytré budovy může vést ke značným úsporám nákladů díky optimalizaci spotřeby energie. Například systémy jako Smart Spaces mohou pomoci snížit spotřebu energie v budově až o 40 % díky efektivnímu řízení systému HVAC a kvality vzduchu v interiéru. Tím se nejen snižují provozní náklady, ale také minimalizuje ekologická stopa.

Prediktivní údržba

Prediktivní údržba je dalším klíčovým aspektem řešení inteligentních budov. Díky využití dat z různých subsystémů budovy mohou správci budov předvídat, kdy je pravděpodobné, že zařízení selže, a provádět údržbu dříve, než se objeví problémy. Tento proaktivní přístup pomáhá předcházet nákladným opravám a odstávkám a zajišťuje bezproblémový provoz.

Centralizované monitorování a řízení

Centralizované monitorovací a řídicí systémy umožňují správcům objektů získat kontrolu nad plýtváním náklady tím, že poskytují ucelený soubor informací ze všech subsystémů budovy. To umožňuje lepší rozhodování a efektivní řízení zdrojů, což dále snižuje provozní náklady.

Ústředním bodem tohoto úsilí je udržitelnost, která je klíčovým hlediskem při navrhování systémů řízení spotřeby energie pro inteligentní budovy. Cílem těchto systémů je optimalizovat spotřebu energie a snižovat ztráty, čímž se snižují provozní náklady a dosahuje se pozitivních výsledků v oblasti životního prostředí.

Zvýšení udržitelnosti pomocí systémů řízení budov

Minimalizace dopadu na životní prostředí

Jednou z klíčových výhod zavedení systému řízení budov (BMS) je jeho schopnost zvýšit udržitelnost a snížit dopad budov na životní prostředí. Integrací různých systémů a technologií může systém BMS pomoci optimalizovat spotřebu energie, minimalizovat množství odpadu a podporovat ekologické postupy. Celkově vzato nabízí zavedení systému řízení budov řadu výhod pro zvýšení efektivity v budovách.

Posouzení životního cyklu

Systémy řízení budov (BMS) významně přispívají ke zvýšení udržitelnosti budov a zároveň minimalizují jejich dopad na životní prostředí. Snižováním spotřeby energie prostřednictvím inteligentních řídicích strategií v různých systémech budov, jako je HVAC a osvětlení, zajišťují systémy BMS odpovědné hospodaření se zdroji.

Postupy šetrné k životnímu prostředí

Využitím automatizace, poznatků založených na analýze dat a možností vzdáleného monitorování umožňují systémy BMS správcům budov optimalizovat spotřebu energie, snižovat provozní náklady a minimalizovat dopad na životní prostředí. Díky technologickému pokroku mají systémy řízení budov do budoucna ještě větší potenciál, pokud jde o další zvyšování udržitelnosti a vytváření chytřejších budov, které jsou prospěšné jak pro životní prostředí, tak pro uživatele.

Díky identifikaci oblastí, kde existují neefektivity, může systém BMS zavést nápravná opatření k zajištění optimálního výkonu a udržitelnosti.

Zlepšení efektivity správy budov

Software pro správu budov hraje zásadní roli při zvyšování efektivity provozu budov. Využitím pokročilých technologií mohou facility manažeři zefektivnit různé procesy, což vede k výraznému zvýšení produktivity a úspoře nákladů.

Zefektivnění správy majetku

Software pro správu majetku je nezbytný pro sledování veškerého fyzického majetku v objektu. Tento software pomáhá sledovat stav, umístění a využití majetku, čímž snižuje potřebu reaktivní údržby a umožňuje efektivnější strategie preventivní údržby.

Automatizované podávání zpráv

Funkce automatizovaného reportování v softwaru pro správu zařízení umožňují sběr a analýzu dat v reálném čase. To nejen šetří čas, ale také zajišťuje, že manažeři zařízení mají přístup k přesným a aktuálním informacím, což usnadňuje lepší rozhodování.

Rozhodování založené na datech

Software pro správu objektů poskytuje množství dat, která lze využít k přijímání informovaných rozhodnutí. Analýzou výkonnostních ukazatelů a trendů mohou facility manažeři identifikovat oblasti, které je třeba zlepšit, a zavést strategie pro zvýšení efektivity. Tento přístup založený na datech je obzvláště užitečný pro prediktivní údržbu, která pomáhá předvídat a řešit problémy dříve, než se z nich stanou velké problémy.

Budova bez systému řízení budov spotřebuje o 10-30 % více energie než podobná budova s BMS. Centralizace všech informací umožňuje lépe spravovat a monitorovat aktiva, což omezuje reaktivní údržbu.

Budoucnost softwaru pro správu budov v oblasti udržitelného stavebnictví

Budoucí perspektivy systémů pro správu budov skrývají ještě větší potenciál, pokud jde o další zvyšování udržitelnosti a vytváření inteligentnějších budov, které jsou prospěšné jak pro životní prostředí, tak pro uživatele. Pokrok v technologiích, jako je integrace umělé inteligence, propojení s internetem věcí a cloud computing, jsou faktory, které přispívají ke zlepšení účinnosti, udržitelnosti a celkové funkčnosti budov.

Software pro správu budov se stále více integruje s obnovitelnými zdroji energie. Tato integrace umožňuje lepší správu energie a snižuje závislost na neobnovitelné energii. Software může například vypínat světla, jednotky HVAC a topení, když v místnosti nebo budově není nikdo přítomen, a šetřit tak energii.

Budoucnost správy budov: mezi klíčové trendy a poznatky patří prediktivní a preventivní údržba, která vyžaduje včasná data, jež poskytuje software pro správu budov nové generace. Holistické platformy spojují všechny aspekty správy budov do jediné platformy pro spolupráci, což usnadňuje správu tvrdých i měkkých úkolů správy budov.

Výhled do budoucna pro systémy správy budov se zdá být jasný. S dalším vývojem těchto technologií můžeme v příštích letech očekávat ještě větší přínosy systémů BMS.

Zvyšování komfortu a produktivity uživatelů

Řízení kvality vzduchu v reálném čase

Zavedení systémů řízení kvality vzduchu v reálném čase zajišťuje, že vnitřní prostředí zůstane pro uživatele zdravé a pohodlné. Pokročilé senzory dokáží detekovat znečišťující látky a podle nich upravit ventilační systémy, což podporuje lepší životní a pracovní prostředí.

Optimalizovaná teplota v místnosti

Personalizované řízení teploty je klíčovou funkcí moderních systémů řízení budov. Díky pochopení chování uživatelů mohou tyto systémy poskytovat cílená řešení, která zvyšují komfort a snižují spotřebu energie. To vede ke zvýšení energetické účinnosti a celkové spokojenosti.

Vylepšené vnitřní prostředí

Dobře řízené vnitřní prostředí významně přispívá k pohodlí a produktivitě uživatelů. Inteligentní technologie v budovách mohou upravovat osvětlení, vlhkost a další faktory prostředí a vytvářet tak optimální prostředí. To nejen zvyšuje komfort, ale také podporuje udržitelné postupy a úspory energie.

Využití analýzy dat pro lepší správu budov

Centralizované řídicí panely

Chytrá budova shromažďuje provozní data ze sítě zařízení a senzorů. Správci objektů mohou zobrazit měsíční spotřebu, rozdělit ji na hodiny a získat přístup k celé řadě datových bodů jedinečných pro danou budovu a lidi v ní. Využitím dat v reálném čase a analýz poskytovaných systémem BMS mohou zařízení identifikovat oblasti s nízkou efektivitou a zavést cílená řešení ke snížení spotřeby energie.

Informované rozhodování

Analytika řízená umělou inteligencí může zlepšit schopnost správce objektu sledovat výkonnost v reálném čase a přijímat informovaná rozhodnutí. Informační panely mohou například zachycovat aktuální využití prostoru, nasycení vzduchu kyslíkem vs. oxidem uhličitým, stejně jako rizika infekčních onemocnění a další informace o životním prostředí.

Sledování výkonnostních ukazatelů

Například společnosti poskytující technické služby nyní využívají tyto technologie k tomu, aby firmám nabídly prediktivní analytické dashboardy, které zobrazují cenné datové body a klíčové ukazatele výkonnosti. Správci budov si mohou zobrazit měsíční spotřebu, rozdělit ji na hodiny a získat přístup k celé řadě datových bodů jedinečných pro danou budovu a lidi v ní. Dashboard může zobrazovat informace od energetické společnosti o nárůstu poptávky.

Tato infrastruktura pomáhá majitelům a provozovatelům zlepšit spolehlivost a výkonnost aktiv a zároveň snížit náklady. Tento přístup snižuje spotřebu energie, optimalizuje způsob využití prostor a minimalizuje dopad budov na životní prostředí.

Využití datové analytiky může způsobit revoluci ve správě budov tím, že poskytne užitečné informace a optimalizuje provoz. Zjistěte, jak vám naše řešení mohou pomoci dosáhnout úplné kontroly nad vašimi budovami a zařízeními. Navštivte naše webové stránky, kde se dozvíte více a udělejte první krok k chytřejšímu řízení budov.

Závěr

Závěrem lze říci, že zavedení systému správy budov (BMS) nabízí řadu výhod pro zvýšení efektivity v budovách. Optimalizací spotřeby energie prostřednictvím inteligentního řízení mohou majitelé budov dosáhnout značných úspor nákladů a současně snížit svou ekologickou stopu. Integrace různých systémů a technologií v rámci BMS nejen minimalizuje plýtvání, ale také podporuje ekologicky šetrné postupy. S dalším technologickým pokrokem mají systémy řízení budov do budoucna ještě větší potenciál, pokud jde o další zvyšování udržitelnosti a vytváření chytřejších budov, které jsou prospěšné jak pro životní prostředí, tak pro uživatele. Celkově lze říci, že systémy BMS představují nepostradatelný rámec pro zlepšení účinnosti i udržitelnosti budov.

Často kladené otázky

Jaké jsou výhody používání systémů řízení budov (BMS)?

Zavedení systému řízení budov přináší řadu výhod, jako je vyšší účinnost, optimalizace spotřeby energie, značné úspory nákladů a snížení dopadu na životní prostředí.

Jak systém BMS přispívá k energetické účinnosti?

Systém BMS snižuje spotřebu energie a náklady díky automatizaci řízení HVAC, osvětlení a dalších systémů. Díky inteligentnímu řízení a analýze dat pomáhá snížit spotřebu energie o 10 až 30 %.

Jakou roli hraje udržitelnost v systémech řízení budov?

Udržitelnost je klíčovým faktorem při navrhování BMS. Cílem těchto systémů je optimalizovat spotřebu energie, snížit ztráty a minimalizovat dopad budov na životní prostředí.

Může systém BMS zlepšit komfort uživatelů?

Ano, automatizace správy budov umožňuje lepší řízení teploty a kvality vzduchu v místnostech v reálném čase, což zvyšuje pohodlí a produktivitu uživatelů.

Jak funguje prediktivní údržba v systému BMS?

Prediktivní údržba využívá analýzu dat k předvídání poruch zařízení dříve, než k nim dojde, což snižuje prostoje a náklady na údržbu.

Jaké jsou vyhlídky systémů řízení budov do budoucna?

Výhled do budoucna pro systémy BMS zahrnuje pokrok v oblasti inteligentních technologií, integraci s obnovitelnými zdroji energie a zvýšení udržitelnosti a účinnosti správy budov.

Správa budov pomocí softwaru

CAFM

Správa budov pomocí softwaru zvyšuje udržitelnost a snižuje náklady

Autor

Kristián Kudrhalt

6. června 2024

V dnešním světě není efektivní správa budov jen otázkou snižování nákladů, ale také zásadním krokem k dosažení udržitelnosti.

Zavedení systémů řízení budov (BMS) přináší řadu výhod díky optimalizaci spotřeby energie, snížení provozních nákladů a minimalizaci dopadu na životní prostředí. S rozvojem technologií se potenciál těchto systémů dále zvyšovat udržitelnost a vytvářet inteligentnější budovy stále zvyšuje.


Klíčové poznatky
  • Zavedení systému řízení budov (BMS) výrazně snižuje spotřebu energie, což vede k úsporám nákladů a menšímu dopadu na životní prostředí.

  • Inteligentní systémy řízení HVAC a automatizované řídicí systémy optimalizují spotřebu energie a zlepšují celkovou efektivitu budov.

  • Centralizované monitorování a řízení usnadňuje lepší správu majetku a prediktivní údržbu, což snižuje provozní náklady.

  • Systémy řízení budov umožňují řízení kvality vzduchu v reálném čase a optimalizaci teploty v místnostech, což zvyšuje pohodlí a produktivitu uživatelů.

  • Budoucnost softwaru pro správu budov zahrnuje pokrok v oblasti inteligentních technologií a integraci s obnovitelnými zdroji energie, což slibuje ještě větší udržitelnost.


Optimalizace spotřeby energie pomocí softwaru pro správu budov

Automatizované řídicí systémy

Automatizované řídicí systémy hrají klíčovou roli při snižování spotřeby energie v komerčních budovách. Software pro správu budov (BMS) pomáhá automatizovaným řízením prostředků, jako je HVAC, osvětlení a další zařízení, snížit spotřebu energie o 10 až 30 %. Software může například vypínat světla, jednotky HVAC a topení, když v místnosti nebo budově není nikdo přítomen, a šetřit tak energii.

Analýza spotřeby energie

Využitím dat a analýz v reálném čase poskytovaných systémem BMS mohou zařízení identifikovat oblasti s nízkou efektivitou a zavést cílená řešení ke snížení spotřeby energie. Systém může zjistit nadměrné vytápění nebo chlazení v určitých zónách a podle toho se přizpůsobit tak, aby se optimalizovala úroveň komfortu a zároveň se minimalizovaly ztráty. Tento přístup založený na datech zajišťuje efektivní využívání energie, což vede ke snížení účtů za služby.

Inteligentní správa HVAC

Inteligentní správa HVAC je další klíčovou funkcí softwaru pro správu budov. Sledováním a analýzou vzorců využívání energie pomáhá systém identifikovat oblasti, kde lze spotřebu energie optimalizovat. Tím se nejen zvyšuje komfort, ale také výrazně snižují náklady na energii. Centralizace všech informací umožňuje lépe spravovat a monitorovat aktiva, což omezuje reaktivní údržbu a zvyšuje celkovou efektivitu.

Ústředním bodem tohoto úsilí je udržitelnost, která je klíčovým aspektem při navrhování systémů řízení spotřeby energie pro inteligentní budovy. Cílem těchto systémů je optimalizovat spotřebu energie a snížit ztráty, čímž se snižují provozní náklady a dosahuje se pozitivních výsledků v oblasti životního prostředí.


Snížení provozních nákladů prostřednictvím řešení pro chytré budovy

Úspory nákladů díky energetické účinnosti

Zavedení řešení pro chytré budovy může vést ke značným úsporám nákladů díky optimalizaci spotřeby energie. Například systémy jako Smart Spaces mohou pomoci snížit spotřebu energie v budově až o 40 % díky efektivnímu řízení systému HVAC a kvality vzduchu v interiéru. Tím se nejen snižují provozní náklady, ale také minimalizuje ekologická stopa.

Prediktivní údržba

Prediktivní údržba je dalším klíčovým aspektem řešení inteligentních budov. Díky využití dat z různých subsystémů budovy mohou správci budov předvídat, kdy je pravděpodobné, že zařízení selže, a provádět údržbu dříve, než se objeví problémy. Tento proaktivní přístup pomáhá předcházet nákladným opravám a odstávkám a zajišťuje bezproblémový provoz.

Centralizované monitorování a řízení

Centralizované monitorovací a řídicí systémy umožňují správcům objektů získat kontrolu nad plýtváním náklady tím, že poskytují ucelený soubor informací ze všech subsystémů budovy. To umožňuje lepší rozhodování a efektivní řízení zdrojů, což dále snižuje provozní náklady.

Ústředním bodem tohoto úsilí je udržitelnost, která je klíčovým hlediskem při navrhování systémů řízení spotřeby energie pro inteligentní budovy. Cílem těchto systémů je optimalizovat spotřebu energie a snižovat ztráty, čímž se snižují provozní náklady a dosahuje se pozitivních výsledků v oblasti životního prostředí.

Zvýšení udržitelnosti pomocí systémů řízení budov

Minimalizace dopadu na životní prostředí

Jednou z klíčových výhod zavedení systému řízení budov (BMS) je jeho schopnost zvýšit udržitelnost a snížit dopad budov na životní prostředí. Integrací různých systémů a technologií může systém BMS pomoci optimalizovat spotřebu energie, minimalizovat množství odpadu a podporovat ekologické postupy. Celkově vzato nabízí zavedení systému řízení budov řadu výhod pro zvýšení efektivity v budovách.

Posouzení životního cyklu

Systémy řízení budov (BMS) významně přispívají ke zvýšení udržitelnosti budov a zároveň minimalizují jejich dopad na životní prostředí. Snižováním spotřeby energie prostřednictvím inteligentních řídicích strategií v různých systémech budov, jako je HVAC a osvětlení, zajišťují systémy BMS odpovědné hospodaření se zdroji.

Postupy šetrné k životnímu prostředí

Využitím automatizace, poznatků založených na analýze dat a možností vzdáleného monitorování umožňují systémy BMS správcům budov optimalizovat spotřebu energie, snižovat provozní náklady a minimalizovat dopad na životní prostředí. Díky technologickému pokroku mají systémy řízení budov do budoucna ještě větší potenciál, pokud jde o další zvyšování udržitelnosti a vytváření chytřejších budov, které jsou prospěšné jak pro životní prostředí, tak pro uživatele.

Díky identifikaci oblastí, kde existují neefektivity, může systém BMS zavést nápravná opatření k zajištění optimálního výkonu a udržitelnosti.

Zlepšení efektivity správy budov

Software pro správu budov hraje zásadní roli při zvyšování efektivity provozu budov. Využitím pokročilých technologií mohou facility manažeři zefektivnit různé procesy, což vede k výraznému zvýšení produktivity a úspoře nákladů.

Zefektivnění správy majetku

Software pro správu majetku je nezbytný pro sledování veškerého fyzického majetku v objektu. Tento software pomáhá sledovat stav, umístění a využití majetku, čímž snižuje potřebu reaktivní údržby a umožňuje efektivnější strategie preventivní údržby.

Automatizované podávání zpráv

Funkce automatizovaného reportování v softwaru pro správu zařízení umožňují sběr a analýzu dat v reálném čase. To nejen šetří čas, ale také zajišťuje, že manažeři zařízení mají přístup k přesným a aktuálním informacím, což usnadňuje lepší rozhodování.

Rozhodování založené na datech

Software pro správu objektů poskytuje množství dat, která lze využít k přijímání informovaných rozhodnutí. Analýzou výkonnostních ukazatelů a trendů mohou facility manažeři identifikovat oblasti, které je třeba zlepšit, a zavést strategie pro zvýšení efektivity. Tento přístup založený na datech je obzvláště užitečný pro prediktivní údržbu, která pomáhá předvídat a řešit problémy dříve, než se z nich stanou velké problémy.

Budova bez systému řízení budov spotřebuje o 10-30 % více energie než podobná budova s BMS. Centralizace všech informací umožňuje lépe spravovat a monitorovat aktiva, což omezuje reaktivní údržbu.

Budoucnost softwaru pro správu budov v oblasti udržitelného stavebnictví

Budoucí perspektivy systémů pro správu budov skrývají ještě větší potenciál, pokud jde o další zvyšování udržitelnosti a vytváření inteligentnějších budov, které jsou prospěšné jak pro životní prostředí, tak pro uživatele. Pokrok v technologiích, jako je integrace umělé inteligence, propojení s internetem věcí a cloud computing, jsou faktory, které přispívají ke zlepšení účinnosti, udržitelnosti a celkové funkčnosti budov.

Software pro správu budov se stále více integruje s obnovitelnými zdroji energie. Tato integrace umožňuje lepší správu energie a snižuje závislost na neobnovitelné energii. Software může například vypínat světla, jednotky HVAC a topení, když v místnosti nebo budově není nikdo přítomen, a šetřit tak energii.

Budoucnost správy budov: mezi klíčové trendy a poznatky patří prediktivní a preventivní údržba, která vyžaduje včasná data, jež poskytuje software pro správu budov nové generace. Holistické platformy spojují všechny aspekty správy budov do jediné platformy pro spolupráci, což usnadňuje správu tvrdých i měkkých úkolů správy budov.

Výhled do budoucna pro systémy správy budov se zdá být jasný. S dalším vývojem těchto technologií můžeme v příštích letech očekávat ještě větší přínosy systémů BMS.

Zvyšování komfortu a produktivity uživatelů

Řízení kvality vzduchu v reálném čase

Zavedení systémů řízení kvality vzduchu v reálném čase zajišťuje, že vnitřní prostředí zůstane pro uživatele zdravé a pohodlné. Pokročilé senzory dokáží detekovat znečišťující látky a podle nich upravit ventilační systémy, což podporuje lepší životní a pracovní prostředí.

Optimalizovaná teplota v místnosti

Personalizované řízení teploty je klíčovou funkcí moderních systémů řízení budov. Díky pochopení chování uživatelů mohou tyto systémy poskytovat cílená řešení, která zvyšují komfort a snižují spotřebu energie. To vede ke zvýšení energetické účinnosti a celkové spokojenosti.

Vylepšené vnitřní prostředí

Dobře řízené vnitřní prostředí významně přispívá k pohodlí a produktivitě uživatelů. Inteligentní technologie v budovách mohou upravovat osvětlení, vlhkost a další faktory prostředí a vytvářet tak optimální prostředí. To nejen zvyšuje komfort, ale také podporuje udržitelné postupy a úspory energie.

Využití analýzy dat pro lepší správu budov

Centralizované řídicí panely

Chytrá budova shromažďuje provozní data ze sítě zařízení a senzorů. Správci objektů mohou zobrazit měsíční spotřebu, rozdělit ji na hodiny a získat přístup k celé řadě datových bodů jedinečných pro danou budovu a lidi v ní. Využitím dat v reálném čase a analýz poskytovaných systémem BMS mohou zařízení identifikovat oblasti s nízkou efektivitou a zavést cílená řešení ke snížení spotřeby energie.

Informované rozhodování

Analytika řízená umělou inteligencí může zlepšit schopnost správce objektu sledovat výkonnost v reálném čase a přijímat informovaná rozhodnutí. Informační panely mohou například zachycovat aktuální využití prostoru, nasycení vzduchu kyslíkem vs. oxidem uhličitým, stejně jako rizika infekčních onemocnění a další informace o životním prostředí.

Sledování výkonnostních ukazatelů

Například společnosti poskytující technické služby nyní využívají tyto technologie k tomu, aby firmám nabídly prediktivní analytické dashboardy, které zobrazují cenné datové body a klíčové ukazatele výkonnosti. Správci budov si mohou zobrazit měsíční spotřebu, rozdělit ji na hodiny a získat přístup k celé řadě datových bodů jedinečných pro danou budovu a lidi v ní. Dashboard může zobrazovat informace od energetické společnosti o nárůstu poptávky.

Tato infrastruktura pomáhá majitelům a provozovatelům zlepšit spolehlivost a výkonnost aktiv a zároveň snížit náklady. Tento přístup snižuje spotřebu energie, optimalizuje způsob využití prostor a minimalizuje dopad budov na životní prostředí.

Využití datové analytiky může způsobit revoluci ve správě budov tím, že poskytne užitečné informace a optimalizuje provoz. Zjistěte, jak vám naše řešení mohou pomoci dosáhnout úplné kontroly nad vašimi budovami a zařízeními. Navštivte naše webové stránky, kde se dozvíte více a udělejte první krok k chytřejšímu řízení budov.

Závěr

Závěrem lze říci, že zavedení systému správy budov (BMS) nabízí řadu výhod pro zvýšení efektivity v budovách. Optimalizací spotřeby energie prostřednictvím inteligentního řízení mohou majitelé budov dosáhnout značných úspor nákladů a současně snížit svou ekologickou stopu. Integrace různých systémů a technologií v rámci BMS nejen minimalizuje plýtvání, ale také podporuje ekologicky šetrné postupy. S dalším technologickým pokrokem mají systémy řízení budov do budoucna ještě větší potenciál, pokud jde o další zvyšování udržitelnosti a vytváření chytřejších budov, které jsou prospěšné jak pro životní prostředí, tak pro uživatele. Celkově lze říci, že systémy BMS představují nepostradatelný rámec pro zlepšení účinnosti i udržitelnosti budov.

Často kladené otázky

Jaké jsou výhody používání systémů řízení budov (BMS)?

Zavedení systému řízení budov přináší řadu výhod, jako je vyšší účinnost, optimalizace spotřeby energie, značné úspory nákladů a snížení dopadu na životní prostředí.

Jak systém BMS přispívá k energetické účinnosti?

Systém BMS snižuje spotřebu energie a náklady díky automatizaci řízení HVAC, osvětlení a dalších systémů. Díky inteligentnímu řízení a analýze dat pomáhá snížit spotřebu energie o 10 až 30 %.

Jakou roli hraje udržitelnost v systémech řízení budov?

Udržitelnost je klíčovým faktorem při navrhování BMS. Cílem těchto systémů je optimalizovat spotřebu energie, snížit ztráty a minimalizovat dopad budov na životní prostředí.

Může systém BMS zlepšit komfort uživatelů?

Ano, automatizace správy budov umožňuje lepší řízení teploty a kvality vzduchu v místnostech v reálném čase, což zvyšuje pohodlí a produktivitu uživatelů.

Jak funguje prediktivní údržba v systému BMS?

Prediktivní údržba využívá analýzu dat k předvídání poruch zařízení dříve, než k nim dojde, což snižuje prostoje a náklady na údržbu.

Jaké jsou vyhlídky systémů řízení budov do budoucna?

Výhled do budoucna pro systémy BMS zahrnuje pokrok v oblasti inteligentních technologií, integraci s obnovitelnými zdroji energie a zvýšení udržitelnosti a účinnosti správy budov.

Správa budov pomocí softwaru

CAFM

Správa budov pomocí softwaru zvyšuje udržitelnost a snižuje náklady

Autor

Kristián Kudrhalt

6. června 2024

V dnešním světě není efektivní správa budov jen otázkou snižování nákladů, ale také zásadním krokem k dosažení udržitelnosti.

Zavedení systémů řízení budov (BMS) přináší řadu výhod díky optimalizaci spotřeby energie, snížení provozních nákladů a minimalizaci dopadu na životní prostředí. S rozvojem technologií se potenciál těchto systémů dále zvyšovat udržitelnost a vytvářet inteligentnější budovy stále zvyšuje.


Klíčové poznatky
  • Zavedení systému řízení budov (BMS) výrazně snižuje spotřebu energie, což vede k úsporám nákladů a menšímu dopadu na životní prostředí.

  • Inteligentní systémy řízení HVAC a automatizované řídicí systémy optimalizují spotřebu energie a zlepšují celkovou efektivitu budov.

  • Centralizované monitorování a řízení usnadňuje lepší správu majetku a prediktivní údržbu, což snižuje provozní náklady.

  • Systémy řízení budov umožňují řízení kvality vzduchu v reálném čase a optimalizaci teploty v místnostech, což zvyšuje pohodlí a produktivitu uživatelů.

  • Budoucnost softwaru pro správu budov zahrnuje pokrok v oblasti inteligentních technologií a integraci s obnovitelnými zdroji energie, což slibuje ještě větší udržitelnost.


Optimalizace spotřeby energie pomocí softwaru pro správu budov

Automatizované řídicí systémy

Automatizované řídicí systémy hrají klíčovou roli při snižování spotřeby energie v komerčních budovách. Software pro správu budov (BMS) pomáhá automatizovaným řízením prostředků, jako je HVAC, osvětlení a další zařízení, snížit spotřebu energie o 10 až 30 %. Software může například vypínat světla, jednotky HVAC a topení, když v místnosti nebo budově není nikdo přítomen, a šetřit tak energii.

Analýza spotřeby energie

Využitím dat a analýz v reálném čase poskytovaných systémem BMS mohou zařízení identifikovat oblasti s nízkou efektivitou a zavést cílená řešení ke snížení spotřeby energie. Systém může zjistit nadměrné vytápění nebo chlazení v určitých zónách a podle toho se přizpůsobit tak, aby se optimalizovala úroveň komfortu a zároveň se minimalizovaly ztráty. Tento přístup založený na datech zajišťuje efektivní využívání energie, což vede ke snížení účtů za služby.

Inteligentní správa HVAC

Inteligentní správa HVAC je další klíčovou funkcí softwaru pro správu budov. Sledováním a analýzou vzorců využívání energie pomáhá systém identifikovat oblasti, kde lze spotřebu energie optimalizovat. Tím se nejen zvyšuje komfort, ale také výrazně snižují náklady na energii. Centralizace všech informací umožňuje lépe spravovat a monitorovat aktiva, což omezuje reaktivní údržbu a zvyšuje celkovou efektivitu.

Ústředním bodem tohoto úsilí je udržitelnost, která je klíčovým aspektem při navrhování systémů řízení spotřeby energie pro inteligentní budovy. Cílem těchto systémů je optimalizovat spotřebu energie a snížit ztráty, čímž se snižují provozní náklady a dosahuje se pozitivních výsledků v oblasti životního prostředí.


Snížení provozních nákladů prostřednictvím řešení pro chytré budovy

Úspory nákladů díky energetické účinnosti

Zavedení řešení pro chytré budovy může vést ke značným úsporám nákladů díky optimalizaci spotřeby energie. Například systémy jako Smart Spaces mohou pomoci snížit spotřebu energie v budově až o 40 % díky efektivnímu řízení systému HVAC a kvality vzduchu v interiéru. Tím se nejen snižují provozní náklady, ale také minimalizuje ekologická stopa.

Prediktivní údržba

Prediktivní údržba je dalším klíčovým aspektem řešení inteligentních budov. Díky využití dat z různých subsystémů budovy mohou správci budov předvídat, kdy je pravděpodobné, že zařízení selže, a provádět údržbu dříve, než se objeví problémy. Tento proaktivní přístup pomáhá předcházet nákladným opravám a odstávkám a zajišťuje bezproblémový provoz.

Centralizované monitorování a řízení

Centralizované monitorovací a řídicí systémy umožňují správcům objektů získat kontrolu nad plýtváním náklady tím, že poskytují ucelený soubor informací ze všech subsystémů budovy. To umožňuje lepší rozhodování a efektivní řízení zdrojů, což dále snižuje provozní náklady.

Ústředním bodem tohoto úsilí je udržitelnost, která je klíčovým hlediskem při navrhování systémů řízení spotřeby energie pro inteligentní budovy. Cílem těchto systémů je optimalizovat spotřebu energie a snižovat ztráty, čímž se snižují provozní náklady a dosahuje se pozitivních výsledků v oblasti životního prostředí.

Zvýšení udržitelnosti pomocí systémů řízení budov

Minimalizace dopadu na životní prostředí

Jednou z klíčových výhod zavedení systému řízení budov (BMS) je jeho schopnost zvýšit udržitelnost a snížit dopad budov na životní prostředí. Integrací různých systémů a technologií může systém BMS pomoci optimalizovat spotřebu energie, minimalizovat množství odpadu a podporovat ekologické postupy. Celkově vzato nabízí zavedení systému řízení budov řadu výhod pro zvýšení efektivity v budovách.

Posouzení životního cyklu

Systémy řízení budov (BMS) významně přispívají ke zvýšení udržitelnosti budov a zároveň minimalizují jejich dopad na životní prostředí. Snižováním spotřeby energie prostřednictvím inteligentních řídicích strategií v různých systémech budov, jako je HVAC a osvětlení, zajišťují systémy BMS odpovědné hospodaření se zdroji.

Postupy šetrné k životnímu prostředí

Využitím automatizace, poznatků založených na analýze dat a možností vzdáleného monitorování umožňují systémy BMS správcům budov optimalizovat spotřebu energie, snižovat provozní náklady a minimalizovat dopad na životní prostředí. Díky technologickému pokroku mají systémy řízení budov do budoucna ještě větší potenciál, pokud jde o další zvyšování udržitelnosti a vytváření chytřejších budov, které jsou prospěšné jak pro životní prostředí, tak pro uživatele.

Díky identifikaci oblastí, kde existují neefektivity, může systém BMS zavést nápravná opatření k zajištění optimálního výkonu a udržitelnosti.

Zlepšení efektivity správy budov

Software pro správu budov hraje zásadní roli při zvyšování efektivity provozu budov. Využitím pokročilých technologií mohou facility manažeři zefektivnit různé procesy, což vede k výraznému zvýšení produktivity a úspoře nákladů.

Zefektivnění správy majetku

Software pro správu majetku je nezbytný pro sledování veškerého fyzického majetku v objektu. Tento software pomáhá sledovat stav, umístění a využití majetku, čímž snižuje potřebu reaktivní údržby a umožňuje efektivnější strategie preventivní údržby.

Automatizované podávání zpráv

Funkce automatizovaného reportování v softwaru pro správu zařízení umožňují sběr a analýzu dat v reálném čase. To nejen šetří čas, ale také zajišťuje, že manažeři zařízení mají přístup k přesným a aktuálním informacím, což usnadňuje lepší rozhodování.

Rozhodování založené na datech

Software pro správu objektů poskytuje množství dat, která lze využít k přijímání informovaných rozhodnutí. Analýzou výkonnostních ukazatelů a trendů mohou facility manažeři identifikovat oblasti, které je třeba zlepšit, a zavést strategie pro zvýšení efektivity. Tento přístup založený na datech je obzvláště užitečný pro prediktivní údržbu, která pomáhá předvídat a řešit problémy dříve, než se z nich stanou velké problémy.

Budova bez systému řízení budov spotřebuje o 10-30 % více energie než podobná budova s BMS. Centralizace všech informací umožňuje lépe spravovat a monitorovat aktiva, což omezuje reaktivní údržbu.

Budoucnost softwaru pro správu budov v oblasti udržitelného stavebnictví

Budoucí perspektivy systémů pro správu budov skrývají ještě větší potenciál, pokud jde o další zvyšování udržitelnosti a vytváření inteligentnějších budov, které jsou prospěšné jak pro životní prostředí, tak pro uživatele. Pokrok v technologiích, jako je integrace umělé inteligence, propojení s internetem věcí a cloud computing, jsou faktory, které přispívají ke zlepšení účinnosti, udržitelnosti a celkové funkčnosti budov.

Software pro správu budov se stále více integruje s obnovitelnými zdroji energie. Tato integrace umožňuje lepší správu energie a snižuje závislost na neobnovitelné energii. Software může například vypínat světla, jednotky HVAC a topení, když v místnosti nebo budově není nikdo přítomen, a šetřit tak energii.

Budoucnost správy budov: mezi klíčové trendy a poznatky patří prediktivní a preventivní údržba, která vyžaduje včasná data, jež poskytuje software pro správu budov nové generace. Holistické platformy spojují všechny aspekty správy budov do jediné platformy pro spolupráci, což usnadňuje správu tvrdých i měkkých úkolů správy budov.

Výhled do budoucna pro systémy správy budov se zdá být jasný. S dalším vývojem těchto technologií můžeme v příštích letech očekávat ještě větší přínosy systémů BMS.

Zvyšování komfortu a produktivity uživatelů

Řízení kvality vzduchu v reálném čase

Zavedení systémů řízení kvality vzduchu v reálném čase zajišťuje, že vnitřní prostředí zůstane pro uživatele zdravé a pohodlné. Pokročilé senzory dokáží detekovat znečišťující látky a podle nich upravit ventilační systémy, což podporuje lepší životní a pracovní prostředí.

Optimalizovaná teplota v místnosti

Personalizované řízení teploty je klíčovou funkcí moderních systémů řízení budov. Díky pochopení chování uživatelů mohou tyto systémy poskytovat cílená řešení, která zvyšují komfort a snižují spotřebu energie. To vede ke zvýšení energetické účinnosti a celkové spokojenosti.

Vylepšené vnitřní prostředí

Dobře řízené vnitřní prostředí významně přispívá k pohodlí a produktivitě uživatelů. Inteligentní technologie v budovách mohou upravovat osvětlení, vlhkost a další faktory prostředí a vytvářet tak optimální prostředí. To nejen zvyšuje komfort, ale také podporuje udržitelné postupy a úspory energie.

Využití analýzy dat pro lepší správu budov

Centralizované řídicí panely

Chytrá budova shromažďuje provozní data ze sítě zařízení a senzorů. Správci objektů mohou zobrazit měsíční spotřebu, rozdělit ji na hodiny a získat přístup k celé řadě datových bodů jedinečných pro danou budovu a lidi v ní. Využitím dat v reálném čase a analýz poskytovaných systémem BMS mohou zařízení identifikovat oblasti s nízkou efektivitou a zavést cílená řešení ke snížení spotřeby energie.

Informované rozhodování

Analytika řízená umělou inteligencí může zlepšit schopnost správce objektu sledovat výkonnost v reálném čase a přijímat informovaná rozhodnutí. Informační panely mohou například zachycovat aktuální využití prostoru, nasycení vzduchu kyslíkem vs. oxidem uhličitým, stejně jako rizika infekčních onemocnění a další informace o životním prostředí.

Sledování výkonnostních ukazatelů

Například společnosti poskytující technické služby nyní využívají tyto technologie k tomu, aby firmám nabídly prediktivní analytické dashboardy, které zobrazují cenné datové body a klíčové ukazatele výkonnosti. Správci budov si mohou zobrazit měsíční spotřebu, rozdělit ji na hodiny a získat přístup k celé řadě datových bodů jedinečných pro danou budovu a lidi v ní. Dashboard může zobrazovat informace od energetické společnosti o nárůstu poptávky.

Tato infrastruktura pomáhá majitelům a provozovatelům zlepšit spolehlivost a výkonnost aktiv a zároveň snížit náklady. Tento přístup snižuje spotřebu energie, optimalizuje způsob využití prostor a minimalizuje dopad budov na životní prostředí.

Využití datové analytiky může způsobit revoluci ve správě budov tím, že poskytne užitečné informace a optimalizuje provoz. Zjistěte, jak vám naše řešení mohou pomoci dosáhnout úplné kontroly nad vašimi budovami a zařízeními. Navštivte naše webové stránky, kde se dozvíte více a udělejte první krok k chytřejšímu řízení budov.

Závěr

Závěrem lze říci, že zavedení systému správy budov (BMS) nabízí řadu výhod pro zvýšení efektivity v budovách. Optimalizací spotřeby energie prostřednictvím inteligentního řízení mohou majitelé budov dosáhnout značných úspor nákladů a současně snížit svou ekologickou stopu. Integrace různých systémů a technologií v rámci BMS nejen minimalizuje plýtvání, ale také podporuje ekologicky šetrné postupy. S dalším technologickým pokrokem mají systémy řízení budov do budoucna ještě větší potenciál, pokud jde o další zvyšování udržitelnosti a vytváření chytřejších budov, které jsou prospěšné jak pro životní prostředí, tak pro uživatele. Celkově lze říci, že systémy BMS představují nepostradatelný rámec pro zlepšení účinnosti i udržitelnosti budov.

Často kladené otázky

Jaké jsou výhody používání systémů řízení budov (BMS)?

Zavedení systému řízení budov přináší řadu výhod, jako je vyšší účinnost, optimalizace spotřeby energie, značné úspory nákladů a snížení dopadu na životní prostředí.

Jak systém BMS přispívá k energetické účinnosti?

Systém BMS snižuje spotřebu energie a náklady díky automatizaci řízení HVAC, osvětlení a dalších systémů. Díky inteligentnímu řízení a analýze dat pomáhá snížit spotřebu energie o 10 až 30 %.

Jakou roli hraje udržitelnost v systémech řízení budov?

Udržitelnost je klíčovým faktorem při navrhování BMS. Cílem těchto systémů je optimalizovat spotřebu energie, snížit ztráty a minimalizovat dopad budov na životní prostředí.

Může systém BMS zlepšit komfort uživatelů?

Ano, automatizace správy budov umožňuje lepší řízení teploty a kvality vzduchu v místnostech v reálném čase, což zvyšuje pohodlí a produktivitu uživatelů.

Jak funguje prediktivní údržba v systému BMS?

Prediktivní údržba využívá analýzu dat k předvídání poruch zařízení dříve, než k nim dojde, což snižuje prostoje a náklady na údržbu.

Jaké jsou vyhlídky systémů řízení budov do budoucna?

Výhled do budoucna pro systémy BMS zahrnuje pokrok v oblasti inteligentních technologií, integraci s obnovitelnými zdroji energie a zvýšení udržitelnosti a účinnosti správy budov.

Další články

  • „Díky INSIO jsme snížili čas na administrativu služebních cest, chybovost a náklady. Dosáhli jsme efektivní práce na sdílených dokumentech online.“

    Roman Marsa Porsche

    Roman Marsa

    Project Manager

    Porsche Česká republika s.r.o.

  • INSIO nám umožnilo přesné plánování a dohled nad revizemi a údržbou, což nám umožňuje pohodlnou správu našich prodejen.

    Petr Chodera XXXLutz

    Petr Choděra

    Facility Manager

    XXXLutz s.r.o.

  • „INSIO software nám hlídá veškeré termíny údržby, revizí i prací. Díky čemuž máme kompletní přehled o veškerém dění v našich budovách a zařízeních.“

    Tomáš Korpáš Engie

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • "Měli jsme vizi bezpapírové kanceláře. Díky INSIO máme digitální kancelář už od roku 2014."

    David Jelen

    David Jelen

    Finanční ředitel

    NeoVize

  • „Máme přehled nad celým nákupním procesem od objednávek, žádanek, schvalování faktur až po evidenci a přístup ke všem dokumentům. To vše díky INSIO.“

    Marek Unčovský

    Marek Unčovský

    Zakladatel

    RN Solutions a.s.

  • „Náš proces schvalování faktur skrze celou skupinu je nyní mnohem rychlejší. Máme lepší dohled nad procesy a náklady pod kontrolou na úrovni jednotlivých středisek.“

    Květoslav Vilímek

    Květoslav Vilímek

    Finanční manažer

    COMFORT FINANCE GROUP CFG LTD

  • Cestovní příkazy se výrazně zjednodušily a zpřehlednily. Díky snadné rychlému schvalování můžeme více času věnovat našim hlavním činnostem v oblasti čerpadel a armatur.

    Balnka Kašáková

    Blanka Kašáková

    Výkonná asistentka

    KSB - PUMPY + ARMATURY

  • „Modul Helpdesk nám dal kontrolu nad správou našich objektů. Zefektivnili jsme finanční a provozní procesy, což nám dovoluje soustředit se na poskytování kvalitních služeb našim klientům.“

    KART ČEZ

    Dušan Jedinák

    Provozní ředitel

    KART s.r.o.

  • „Zjednodušil se nám proces od záznamu servisních úkonů až po fakturaci. Díky checklistům a mobilnímu podepisování jsme zkrátili dobu zpracování.“

    Stanislav Stejskal

    Stanislav Stejskal

    Finanční ředitel

    ALTRON a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Online schvalování objednávek a přehled o nákladech na jednotlivých objektech nám umožnil snížit celkové náklady našich klientů a optimalizovat dodávku našich služeb.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Automatizace úkolů nám umožnila věnovat více času strategickým aktivitám a rozvoji zaměstnanců. Naše HR procesy jsou nyní jednodušší.“

    Lucie Urbanová

    Lucie Urbanová

    Vedoucí personálního oddělení

    YOUPLUS životní pojišťovna

  • „Díky INSIO jsme snížili čas na administrativu služebních cest, chybovost a náklady. Dosáhli jsme efektivní práce na sdílených dokumentech online.“

    Roman Marsa Porsche

    Roman Marsa

    Project Manager

    Porsche Česká republika s.r.o.

  • INSIO nám umožnilo přesné plánování a dohled nad revizemi a údržbou, což nám umožňuje pohodlnou správu našich prodejen.

    Petr Chodera XXXLutz

    Petr Choděra

    Facility Manager

    XXXLutz s.r.o.

  • „INSIO software nám hlídá veškeré termíny údržby, revizí i prací. Díky čemuž máme kompletní přehled o veškerém dění v našich budovách a zařízeních.“

    Tomáš Korpáš Engie

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • "Měli jsme vizi bezpapírové kanceláře. Díky INSIO máme digitální kancelář už od roku 2014."

    David Jelen

    David Jelen

    Finanční ředitel

    NeoVize

  • „Máme přehled nad celým nákupním procesem od objednávek, žádanek, schvalování faktur až po evidenci a přístup ke všem dokumentům. To vše díky INSIO.“

    Marek Unčovský

    Marek Unčovský

    Zakladatel

    RN Solutions a.s.

  • „Náš proces schvalování faktur skrze celou skupinu je nyní mnohem rychlejší. Máme lepší dohled nad procesy a náklady pod kontrolou na úrovni jednotlivých středisek.“

    Květoslav Vilímek

    Květoslav Vilímek

    Finanční manažer

    COMFORT FINANCE GROUP CFG LTD

  • Cestovní příkazy se výrazně zjednodušily a zpřehlednily. Díky snadné rychlému schvalování můžeme více času věnovat našim hlavním činnostem v oblasti čerpadel a armatur.

    Balnka Kašáková

    Blanka Kašáková

    Výkonná asistentka

    KSB - PUMPY + ARMATURY

  • „Modul Helpdesk nám dal kontrolu nad správou našich objektů. Zefektivnili jsme finanční a provozní procesy, což nám dovoluje soustředit se na poskytování kvalitních služeb našim klientům.“

    KART ČEZ

    Dušan Jedinák

    Provozní ředitel

    KART s.r.o.

  • „Zjednodušil se nám proces od záznamu servisních úkonů až po fakturaci. Díky checklistům a mobilnímu podepisování jsme zkrátili dobu zpracování.“

    Stanislav Stejskal

    Stanislav Stejskal

    Finanční ředitel

    ALTRON a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Online schvalování objednávek a přehled o nákladech na jednotlivých objektech nám umožnil snížit celkové náklady našich klientů a optimalizovat dodávku našich služeb.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Automatizace úkolů nám umožnila věnovat více času strategickým aktivitám a rozvoji zaměstnanců. Naše HR procesy jsou nyní jednodušší.“

    Lucie Urbanová

    Lucie Urbanová

    Vedoucí personálního oddělení

    YOUPLUS životní pojišťovna

  • „Díky INSIO jsme snížili čas na administrativu služebních cest, chybovost a náklady. Dosáhli jsme efektivní práce na sdílených dokumentech online.“

    Roman Marsa Porsche

    Roman Marsa

    Project Manager

    Porsche Česká republika s.r.o.

  • INSIO nám umožnilo přesné plánování a dohled nad revizemi a údržbou, což nám umožňuje pohodlnou správu našich prodejen.

    Petr Chodera XXXLutz

    Petr Choděra

    Facility Manager

    XXXLutz s.r.o.

  • „INSIO software nám hlídá veškeré termíny údržby, revizí i prací. Díky čemuž máme kompletní přehled o veškerém dění v našich budovách a zařízeních.“

    Tomáš Korpáš Engie

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • "Měli jsme vizi bezpapírové kanceláře. Díky INSIO máme digitální kancelář už od roku 2014."

    David Jelen

    David Jelen

    Finanční ředitel

    NeoVize

  • „Máme přehled nad celým nákupním procesem od objednávek, žádanek, schvalování faktur až po evidenci a přístup ke všem dokumentům. To vše díky INSIO.“

    Marek Unčovský

    Marek Unčovský

    Zakladatel

    RN Solutions a.s.

  • „Náš proces schvalování faktur skrze celou skupinu je nyní mnohem rychlejší. Máme lepší dohled nad procesy a náklady pod kontrolou na úrovni jednotlivých středisek.“

    Květoslav Vilímek

    Květoslav Vilímek

    Finanční manažer

    COMFORT FINANCE GROUP CFG LTD

  • Cestovní příkazy se výrazně zjednodušily a zpřehlednily. Díky snadné rychlému schvalování můžeme více času věnovat našim hlavním činnostem v oblasti čerpadel a armatur.

    Balnka Kašáková

    Blanka Kašáková

    Výkonná asistentka

    KSB - PUMPY + ARMATURY

  • „Modul Helpdesk nám dal kontrolu nad správou našich objektů. Zefektivnili jsme finanční a provozní procesy, což nám dovoluje soustředit se na poskytování kvalitních služeb našim klientům.“

    KART ČEZ

    Dušan Jedinák

    Provozní ředitel

    KART s.r.o.

  • „Zjednodušil se nám proces od záznamu servisních úkonů až po fakturaci. Díky checklistům a mobilnímu podepisování jsme zkrátili dobu zpracování.“

    Stanislav Stejskal

    Stanislav Stejskal

    Finanční ředitel

    ALTRON a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Online schvalování objednávek a přehled o nákladech na jednotlivých objektech nám umožnil snížit celkové náklady našich klientů a optimalizovat dodávku našich služeb.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Automatizace úkolů nám umožnila věnovat více času strategickým aktivitám a rozvoji zaměstnanců. Naše HR procesy jsou nyní jednodušší.“

    Lucie Urbanová

    Lucie Urbanová

    Vedoucí personálního oddělení

    YOUPLUS životní pojišťovna