Zvyšování efektivity: Klíčové přínosy zavedení softwaru pro správu budov:

Zvyšování efektivity: Klíčové přínosy zavedení softwaru pro správu budov:

Zvyšování efektivity: Klíčové přínosy zavedení softwaru pro správu budov:

Klíčové přínosy zavedení softwaru pro správu budov

CAFM

Zvyšování efektivity: Klíčové přínosy zavedení softwaru pro správu budov:

Autor

Matthew Stephen Gatchalian

31. května 2024

Facility management je v každé organizaci klíčový, protože zahrnuje údržbu a kontrolu fyzického majetku a infrastruktury instituce.

Významné výhody softwaru pro správu budov.

Trh facility managementu, který měl podle Global Market Insights v roce 2023 hodnotu 1,6 bilionu USD, bude v letech 2024 až 2032 díky investicím předních firem vykazovat více než 10% růst. Organizace do tohoto odvětví investují velké částky, protože si uvědomují, že efektivní facility management je pro optimalizaci produktivity klíčový.

Facility manažeři hrají zásadní roli v chodu každého moderního podniku, a proto mají z efektivních služeb údržby objektů největší prospěch. Jako člověk, který dnes pracuje jako manažer, zjistíte, že jste první, kdo vidí, jak moc se efektivita organizace zvyšuje díky efektivní údržbě objektů. Podívejme se na značné výhody získané prostřednictvím facility managementu, které zdůrazňují jeho význam pro udržení dobrých obchodních procesů.



Zjednodušený provoz

Jedním z hlavních důvodů, proč je systém FMS tak důležitý, je automatizace každodenních činností. Řízení celé společnosti včetně jejího zařízení zahrnuje řadu opakujících se úkolů, jako je plánování údržby, správa pracovních příkazů a sledování zásob, a další povinnosti. Tyto postupy FMS automatizuje, čímž snižuje administrativní zátěž zaměstnanců a zároveň jim umožňuje věnovat se strategickým otázkám.

Kromě toho se systém FMS obvykle dobře integruje s dalšími podnikovými systémy, jako jsou HR, finance nebo správa zásob, což umožňuje vytvořit jednotnou platformu pro řízení všech aspektů provozního procesu zařízení. Tato integrace zajišťuje konzistenci dat a snižuje počet chyb spojených s ručním zadáváním výkazů.



Zlepšené řízení údržby

Údržba udržuje zařízení v efektivním provozu a zároveň zajišťuje dlouhodobou životnost majetku v nich. FMS proto usnadňuje plánování preventivní údržby lépe než jakýkoli jiný softwarový systém na současném trhu. V případě, že by zařízení mohlo selhat, poskytuje FMS na základě historických záznamů a trendů používání předpovědi, které udávají přesné časové rámce pro účely údržby. Tento proaktivní přístup zajišťuje efektivní využití zařízení a prodlužuje životnost majetku, čímž snižuje náklady vynaložené na opravy a výměny.

Další podstatnou vlastností systému FMS je jeho schopnost monitorovat v reálném čase a zasílat výstrahy. Tyto systémy proto mohou identifikovat nesrovnalosti v zařízení a okamžitě upozornit týmy údržby, což vede k rychlým zásahům, které minimalizují provozní poruchy.



Lepší využití prostoru

Správné využití prostoru je zásadní zejména v případě omezených nemovitostí nebo flexibilních pracovních režimů. Výkonné plánovací nástroje dostupné v rámci systému FMS umožňují organizacím co nejlépe využít stávající prostory. Studiem vzorců obsazenosti a vyhodnocením údajů o využití prostor může systém FMS navrhnout změny podporující efektivitu.

Systém FMS také sleduje, jak jsou různé prostory využívány v průběhu času, a poskytuje zprávy o využití. Pomáhá při rozhodování o přidělování prostor; pokud potřebujete více místa pro nové zaměstnance, zavést zásady hot-deskingu nebo optimalizovat využití konferenčních místností.



Úspora nákladů

Zavedení systému FMS v oblasti správy budov může vést k velkým úsporám v různých ohledech. Například inteligentní systémy správy energie integrované s FMS mohou monitorovat a optimalizovat spotřebu energie, čímž se sníží účty za služby. Preventivní údržba také snižuje náklady na opravy tím, že řeší problémy dříve, než přerostou v nákladné opravy.

Zlepšuje také řízení rozpočtu a prognózování. Nabízí podrobnější informace o nákladech na údržbu, spotřebě energie i využití prostor, což organizacím umožňuje lepší finanční prognózy a odpovídající rozdělení majetku. Tento přístup k rozpočtování založený na datech zabraňuje nepředvídaným výdajům a zlepšuje obecné strategie finančního plánování.



Zvýšená produktivita

Software pro správu zařízení zvyšuje produktivitu tím, že zefektivňuje komunikaci a poskytuje rychlý přístup k důležitým informacím. Díky centralizaci dat v jediném úložišti zajišťuje FMS, že aktuální informace jsou k dispozici všem relevantním zúčastněným stranám, čímž se snižuje ztráta času při hledání dokumentů nebo koordinaci mezi různými odděleními.
Dalším faktorem zvyšujícím produktivitu je mobilní dostupnost. Údržbáři a manažeři zařízení mají možnost používat systém FMS na cestách, a tak aktualizovat pracovní příkazy, sledovat zásoby a monitorovat stav zařízení odkudkoli a kdykoli. Tato flexibilita proto zkracuje dobu odezvy a zajišťuje efektivnější provoz.



Zlepšené dodržování předpisů a řízení rizik

Manažeři zařízení kladou nejvyšší důraz na dodržování bezpečnostních předpisů a norem. Systém FMS to zjednodušuje díky automatizaci dokumentace i procesů vykazování, které sledují dodržování předpisů. To usnadňuje dostupnost aktuálních záznamů pro snadné nahlížení při auditech.

Proaktivní správa zařízení také zlepšuje řízení rizik. Systém FMS například podporuje důsledné havarijní plánování, včetně sledování incidentů. Organizace mohou zmírnit nepředvídané události tím, že předem zavedou vhodná opatření a zároveň sníží rizika, čímž ochrání svůj personál i majetek.



Udržitelnost životního prostředí

Vzhledem k rostoucímu významu udržitelnosti může být systém FMS důležitým nástrojem pro dosažení environmentálních cílů organizací. Systémy řízení spotřeby energie spojené s FMIS monitorují a optimalizují spotřebu, což napomáhá snižování emisí uhlíku v organizaci. Systém FMS ukazuje, kde spotřeba energie prudce vzrostla, takže může přijít s opatřeními na snížení těchto nákladů na energii, a proto podporuje kulturu zachování našich ekologických systémů a spotřebu menšího množství energie.

Kromě toho může digitalizace vaší společnosti také pomoci podpořit metody likvidace odpadu, jako jsou recyklační programy. Díky tomu, že budeme vědět, kolik odpadu vyprodukujeme a jaká je úroveň recyklace, budou společnosti používat lepší postupy, které minimalizují vznik odpadu.



Poznatky založené na datech

Jednou z klíčových vlastností, kterou se FMS odlišuje od ostatních systémů, je jeho schopnost pokročilé analýzy a reportování pro vyšší průchodnost rozhodovacích schopností pro komplexní porozumění. Jedná se o získávání poznatků na základě trendů, které FMIS vykazuje v datech shromážděných z různých zdrojů, což mu umožňuje identifikovat oblasti, které je třeba zlepšit, a nabídnout řešení pro jejich řízení. Prostřednictvím přizpůsobitelných reportů mohou facility manažeři sdílet tyto informace se zainteresovanými stranami způsobem, který je snadno pochopitelný.

Výše uvedené poznatky založené na datech jsou nezbytné pro strategické plánování, protože pomáhají managementu lépe porozumět tomu, jak by měly být alokovány jeho zdroje, a také dlouhodobým investicím, které by měly být provedeny. Takové rozhodování založené na důkazech vede k účinnějším a efektivnějším postupům správy zařízení.



Vylepšené zkušenosti zaměstnanců

Spokojenost zaměstnanců a jejich produktivita jsou významně ovlivněny správnou správou zařízení. Studie společnosti Gallup zjistila, že obchodní jednotky s vysokou mírou angažovanosti zaznamenávají 10% nárůst hodnocení loajality/angažovanosti a 18% nárůst, pokud jde o prodej. Dostupnost a správné fungování všech potřebných zdrojů prostřednictvím systému FMS umožňuje vytvořit pohodlné a bezpečné pracovní prostředí, ať už jde o údržbu vzduchotechniky nebo čistotu ve veřejných prostorách.

Systém FMS tedy přispívá ke zlepšení pracovního prostředí, a tím ke zvýšení morálky a produktivity zaměstnanců. Pokud pracovníci pracují v čisté a dobře udržované budově, bývají více angažovaní a motivovaní.



Závěrečné myšlenky

Různá využití softwaru pro správu budov přinášejí mnoho výhod, které zvyšují efektivitu, produktivitu a udržitelnost fungování budov. Díky tomu je nejen užitečný při úspoře času při takových opakujících se úkonech, jako je plánování údržby, ale také neocenitelný v rozhodovacích procesech pro facility manažery a další zúčastněné strany, které potřebují faktické informace o svých nemovitostech. V moderních organizacích je systém FMS mocným nástrojem, který pomáhá zefektivnit rutinní úkoly, zlepšit řízení údržby a poskytovat poznatky založené na datech podporující environmentální cíle. Organizace, které implementují systém FMS, mohou dosáhnout významných úspor nákladů, zajistit soulad s regulačními požadavky a poskytnout zaměstnancům lepší pracovní podmínky.

Pokud jste organizace nabízející levné online programy mba pro rok 2024 a těšíte se, že posunete správu budov na vyšší úroveň, pak jsou na trhu k dispozici různá řešení FM. Pro ukázku oslovte dodavatele a zjistěte, jak může FMS změnit provoz vaší společnosti. Nákup softwaru FM je krokem k efektivnímu, udržitelnému a účinnému facility managementu.



Klíčové přínosy zavedení softwaru pro správu budov

CAFM

Zvyšování efektivity: Klíčové přínosy zavedení softwaru pro správu budov:

Autor

Matthew Stephen Gatchalian

31. května 2024

Facility management je v každé organizaci klíčový, protože zahrnuje údržbu a kontrolu fyzického majetku a infrastruktury instituce.

Významné výhody softwaru pro správu budov.

Trh facility managementu, který měl podle Global Market Insights v roce 2023 hodnotu 1,6 bilionu USD, bude v letech 2024 až 2032 díky investicím předních firem vykazovat více než 10% růst. Organizace do tohoto odvětví investují velké částky, protože si uvědomují, že efektivní facility management je pro optimalizaci produktivity klíčový.

Facility manažeři hrají zásadní roli v chodu každého moderního podniku, a proto mají z efektivních služeb údržby objektů největší prospěch. Jako člověk, který dnes pracuje jako manažer, zjistíte, že jste první, kdo vidí, jak moc se efektivita organizace zvyšuje díky efektivní údržbě objektů. Podívejme se na značné výhody získané prostřednictvím facility managementu, které zdůrazňují jeho význam pro udržení dobrých obchodních procesů.



Zjednodušený provoz

Jedním z hlavních důvodů, proč je systém FMS tak důležitý, je automatizace každodenních činností. Řízení celé společnosti včetně jejího zařízení zahrnuje řadu opakujících se úkolů, jako je plánování údržby, správa pracovních příkazů a sledování zásob, a další povinnosti. Tyto postupy FMS automatizuje, čímž snižuje administrativní zátěž zaměstnanců a zároveň jim umožňuje věnovat se strategickým otázkám.

Kromě toho se systém FMS obvykle dobře integruje s dalšími podnikovými systémy, jako jsou HR, finance nebo správa zásob, což umožňuje vytvořit jednotnou platformu pro řízení všech aspektů provozního procesu zařízení. Tato integrace zajišťuje konzistenci dat a snižuje počet chyb spojených s ručním zadáváním výkazů.



Zlepšené řízení údržby

Údržba udržuje zařízení v efektivním provozu a zároveň zajišťuje dlouhodobou životnost majetku v nich. FMS proto usnadňuje plánování preventivní údržby lépe než jakýkoli jiný softwarový systém na současném trhu. V případě, že by zařízení mohlo selhat, poskytuje FMS na základě historických záznamů a trendů používání předpovědi, které udávají přesné časové rámce pro účely údržby. Tento proaktivní přístup zajišťuje efektivní využití zařízení a prodlužuje životnost majetku, čímž snižuje náklady vynaložené na opravy a výměny.

Další podstatnou vlastností systému FMS je jeho schopnost monitorovat v reálném čase a zasílat výstrahy. Tyto systémy proto mohou identifikovat nesrovnalosti v zařízení a okamžitě upozornit týmy údržby, což vede k rychlým zásahům, které minimalizují provozní poruchy.



Lepší využití prostoru

Správné využití prostoru je zásadní zejména v případě omezených nemovitostí nebo flexibilních pracovních režimů. Výkonné plánovací nástroje dostupné v rámci systému FMS umožňují organizacím co nejlépe využít stávající prostory. Studiem vzorců obsazenosti a vyhodnocením údajů o využití prostor může systém FMS navrhnout změny podporující efektivitu.

Systém FMS také sleduje, jak jsou různé prostory využívány v průběhu času, a poskytuje zprávy o využití. Pomáhá při rozhodování o přidělování prostor; pokud potřebujete více místa pro nové zaměstnance, zavést zásady hot-deskingu nebo optimalizovat využití konferenčních místností.



Úspora nákladů

Zavedení systému FMS v oblasti správy budov může vést k velkým úsporám v různých ohledech. Například inteligentní systémy správy energie integrované s FMS mohou monitorovat a optimalizovat spotřebu energie, čímž se sníží účty za služby. Preventivní údržba také snižuje náklady na opravy tím, že řeší problémy dříve, než přerostou v nákladné opravy.

Zlepšuje také řízení rozpočtu a prognózování. Nabízí podrobnější informace o nákladech na údržbu, spotřebě energie i využití prostor, což organizacím umožňuje lepší finanční prognózy a odpovídající rozdělení majetku. Tento přístup k rozpočtování založený na datech zabraňuje nepředvídaným výdajům a zlepšuje obecné strategie finančního plánování.



Zvýšená produktivita

Software pro správu zařízení zvyšuje produktivitu tím, že zefektivňuje komunikaci a poskytuje rychlý přístup k důležitým informacím. Díky centralizaci dat v jediném úložišti zajišťuje FMS, že aktuální informace jsou k dispozici všem relevantním zúčastněným stranám, čímž se snižuje ztráta času při hledání dokumentů nebo koordinaci mezi různými odděleními.
Dalším faktorem zvyšujícím produktivitu je mobilní dostupnost. Údržbáři a manažeři zařízení mají možnost používat systém FMS na cestách, a tak aktualizovat pracovní příkazy, sledovat zásoby a monitorovat stav zařízení odkudkoli a kdykoli. Tato flexibilita proto zkracuje dobu odezvy a zajišťuje efektivnější provoz.



Zlepšené dodržování předpisů a řízení rizik

Manažeři zařízení kladou nejvyšší důraz na dodržování bezpečnostních předpisů a norem. Systém FMS to zjednodušuje díky automatizaci dokumentace i procesů vykazování, které sledují dodržování předpisů. To usnadňuje dostupnost aktuálních záznamů pro snadné nahlížení při auditech.

Proaktivní správa zařízení také zlepšuje řízení rizik. Systém FMS například podporuje důsledné havarijní plánování, včetně sledování incidentů. Organizace mohou zmírnit nepředvídané události tím, že předem zavedou vhodná opatření a zároveň sníží rizika, čímž ochrání svůj personál i majetek.



Udržitelnost životního prostředí

Vzhledem k rostoucímu významu udržitelnosti může být systém FMS důležitým nástrojem pro dosažení environmentálních cílů organizací. Systémy řízení spotřeby energie spojené s FMIS monitorují a optimalizují spotřebu, což napomáhá snižování emisí uhlíku v organizaci. Systém FMS ukazuje, kde spotřeba energie prudce vzrostla, takže může přijít s opatřeními na snížení těchto nákladů na energii, a proto podporuje kulturu zachování našich ekologických systémů a spotřebu menšího množství energie.

Kromě toho může digitalizace vaší společnosti také pomoci podpořit metody likvidace odpadu, jako jsou recyklační programy. Díky tomu, že budeme vědět, kolik odpadu vyprodukujeme a jaká je úroveň recyklace, budou společnosti používat lepší postupy, které minimalizují vznik odpadu.



Poznatky založené na datech

Jednou z klíčových vlastností, kterou se FMS odlišuje od ostatních systémů, je jeho schopnost pokročilé analýzy a reportování pro vyšší průchodnost rozhodovacích schopností pro komplexní porozumění. Jedná se o získávání poznatků na základě trendů, které FMIS vykazuje v datech shromážděných z různých zdrojů, což mu umožňuje identifikovat oblasti, které je třeba zlepšit, a nabídnout řešení pro jejich řízení. Prostřednictvím přizpůsobitelných reportů mohou facility manažeři sdílet tyto informace se zainteresovanými stranami způsobem, který je snadno pochopitelný.

Výše uvedené poznatky založené na datech jsou nezbytné pro strategické plánování, protože pomáhají managementu lépe porozumět tomu, jak by měly být alokovány jeho zdroje, a také dlouhodobým investicím, které by měly být provedeny. Takové rozhodování založené na důkazech vede k účinnějším a efektivnějším postupům správy zařízení.



Vylepšené zkušenosti zaměstnanců

Spokojenost zaměstnanců a jejich produktivita jsou významně ovlivněny správnou správou zařízení. Studie společnosti Gallup zjistila, že obchodní jednotky s vysokou mírou angažovanosti zaznamenávají 10% nárůst hodnocení loajality/angažovanosti a 18% nárůst, pokud jde o prodej. Dostupnost a správné fungování všech potřebných zdrojů prostřednictvím systému FMS umožňuje vytvořit pohodlné a bezpečné pracovní prostředí, ať už jde o údržbu vzduchotechniky nebo čistotu ve veřejných prostorách.

Systém FMS tedy přispívá ke zlepšení pracovního prostředí, a tím ke zvýšení morálky a produktivity zaměstnanců. Pokud pracovníci pracují v čisté a dobře udržované budově, bývají více angažovaní a motivovaní.



Závěrečné myšlenky

Různá využití softwaru pro správu budov přinášejí mnoho výhod, které zvyšují efektivitu, produktivitu a udržitelnost fungování budov. Díky tomu je nejen užitečný při úspoře času při takových opakujících se úkonech, jako je plánování údržby, ale také neocenitelný v rozhodovacích procesech pro facility manažery a další zúčastněné strany, které potřebují faktické informace o svých nemovitostech. V moderních organizacích je systém FMS mocným nástrojem, který pomáhá zefektivnit rutinní úkoly, zlepšit řízení údržby a poskytovat poznatky založené na datech podporující environmentální cíle. Organizace, které implementují systém FMS, mohou dosáhnout významných úspor nákladů, zajistit soulad s regulačními požadavky a poskytnout zaměstnancům lepší pracovní podmínky.

Pokud jste organizace nabízející levné online programy mba pro rok 2024 a těšíte se, že posunete správu budov na vyšší úroveň, pak jsou na trhu k dispozici různá řešení FM. Pro ukázku oslovte dodavatele a zjistěte, jak může FMS změnit provoz vaší společnosti. Nákup softwaru FM je krokem k efektivnímu, udržitelnému a účinnému facility managementu.



Klíčové přínosy zavedení softwaru pro správu budov

CAFM

Zvyšování efektivity: Klíčové přínosy zavedení softwaru pro správu budov:

Autor

Matthew Stephen Gatchalian

31. května 2024

Facility management je v každé organizaci klíčový, protože zahrnuje údržbu a kontrolu fyzického majetku a infrastruktury instituce.

Významné výhody softwaru pro správu budov.

Trh facility managementu, který měl podle Global Market Insights v roce 2023 hodnotu 1,6 bilionu USD, bude v letech 2024 až 2032 díky investicím předních firem vykazovat více než 10% růst. Organizace do tohoto odvětví investují velké částky, protože si uvědomují, že efektivní facility management je pro optimalizaci produktivity klíčový.

Facility manažeři hrají zásadní roli v chodu každého moderního podniku, a proto mají z efektivních služeb údržby objektů největší prospěch. Jako člověk, který dnes pracuje jako manažer, zjistíte, že jste první, kdo vidí, jak moc se efektivita organizace zvyšuje díky efektivní údržbě objektů. Podívejme se na značné výhody získané prostřednictvím facility managementu, které zdůrazňují jeho význam pro udržení dobrých obchodních procesů.



Zjednodušený provoz

Jedním z hlavních důvodů, proč je systém FMS tak důležitý, je automatizace každodenních činností. Řízení celé společnosti včetně jejího zařízení zahrnuje řadu opakujících se úkolů, jako je plánování údržby, správa pracovních příkazů a sledování zásob, a další povinnosti. Tyto postupy FMS automatizuje, čímž snižuje administrativní zátěž zaměstnanců a zároveň jim umožňuje věnovat se strategickým otázkám.

Kromě toho se systém FMS obvykle dobře integruje s dalšími podnikovými systémy, jako jsou HR, finance nebo správa zásob, což umožňuje vytvořit jednotnou platformu pro řízení všech aspektů provozního procesu zařízení. Tato integrace zajišťuje konzistenci dat a snižuje počet chyb spojených s ručním zadáváním výkazů.



Zlepšené řízení údržby

Údržba udržuje zařízení v efektivním provozu a zároveň zajišťuje dlouhodobou životnost majetku v nich. FMS proto usnadňuje plánování preventivní údržby lépe než jakýkoli jiný softwarový systém na současném trhu. V případě, že by zařízení mohlo selhat, poskytuje FMS na základě historických záznamů a trendů používání předpovědi, které udávají přesné časové rámce pro účely údržby. Tento proaktivní přístup zajišťuje efektivní využití zařízení a prodlužuje životnost majetku, čímž snižuje náklady vynaložené na opravy a výměny.

Další podstatnou vlastností systému FMS je jeho schopnost monitorovat v reálném čase a zasílat výstrahy. Tyto systémy proto mohou identifikovat nesrovnalosti v zařízení a okamžitě upozornit týmy údržby, což vede k rychlým zásahům, které minimalizují provozní poruchy.



Lepší využití prostoru

Správné využití prostoru je zásadní zejména v případě omezených nemovitostí nebo flexibilních pracovních režimů. Výkonné plánovací nástroje dostupné v rámci systému FMS umožňují organizacím co nejlépe využít stávající prostory. Studiem vzorců obsazenosti a vyhodnocením údajů o využití prostor může systém FMS navrhnout změny podporující efektivitu.

Systém FMS také sleduje, jak jsou různé prostory využívány v průběhu času, a poskytuje zprávy o využití. Pomáhá při rozhodování o přidělování prostor; pokud potřebujete více místa pro nové zaměstnance, zavést zásady hot-deskingu nebo optimalizovat využití konferenčních místností.



Úspora nákladů

Zavedení systému FMS v oblasti správy budov může vést k velkým úsporám v různých ohledech. Například inteligentní systémy správy energie integrované s FMS mohou monitorovat a optimalizovat spotřebu energie, čímž se sníží účty za služby. Preventivní údržba také snižuje náklady na opravy tím, že řeší problémy dříve, než přerostou v nákladné opravy.

Zlepšuje také řízení rozpočtu a prognózování. Nabízí podrobnější informace o nákladech na údržbu, spotřebě energie i využití prostor, což organizacím umožňuje lepší finanční prognózy a odpovídající rozdělení majetku. Tento přístup k rozpočtování založený na datech zabraňuje nepředvídaným výdajům a zlepšuje obecné strategie finančního plánování.



Zvýšená produktivita

Software pro správu zařízení zvyšuje produktivitu tím, že zefektivňuje komunikaci a poskytuje rychlý přístup k důležitým informacím. Díky centralizaci dat v jediném úložišti zajišťuje FMS, že aktuální informace jsou k dispozici všem relevantním zúčastněným stranám, čímž se snižuje ztráta času při hledání dokumentů nebo koordinaci mezi různými odděleními.
Dalším faktorem zvyšujícím produktivitu je mobilní dostupnost. Údržbáři a manažeři zařízení mají možnost používat systém FMS na cestách, a tak aktualizovat pracovní příkazy, sledovat zásoby a monitorovat stav zařízení odkudkoli a kdykoli. Tato flexibilita proto zkracuje dobu odezvy a zajišťuje efektivnější provoz.



Zlepšené dodržování předpisů a řízení rizik

Manažeři zařízení kladou nejvyšší důraz na dodržování bezpečnostních předpisů a norem. Systém FMS to zjednodušuje díky automatizaci dokumentace i procesů vykazování, které sledují dodržování předpisů. To usnadňuje dostupnost aktuálních záznamů pro snadné nahlížení při auditech.

Proaktivní správa zařízení také zlepšuje řízení rizik. Systém FMS například podporuje důsledné havarijní plánování, včetně sledování incidentů. Organizace mohou zmírnit nepředvídané události tím, že předem zavedou vhodná opatření a zároveň sníží rizika, čímž ochrání svůj personál i majetek.



Udržitelnost životního prostředí

Vzhledem k rostoucímu významu udržitelnosti může být systém FMS důležitým nástrojem pro dosažení environmentálních cílů organizací. Systémy řízení spotřeby energie spojené s FMIS monitorují a optimalizují spotřebu, což napomáhá snižování emisí uhlíku v organizaci. Systém FMS ukazuje, kde spotřeba energie prudce vzrostla, takže může přijít s opatřeními na snížení těchto nákladů na energii, a proto podporuje kulturu zachování našich ekologických systémů a spotřebu menšího množství energie.

Kromě toho může digitalizace vaší společnosti také pomoci podpořit metody likvidace odpadu, jako jsou recyklační programy. Díky tomu, že budeme vědět, kolik odpadu vyprodukujeme a jaká je úroveň recyklace, budou společnosti používat lepší postupy, které minimalizují vznik odpadu.



Poznatky založené na datech

Jednou z klíčových vlastností, kterou se FMS odlišuje od ostatních systémů, je jeho schopnost pokročilé analýzy a reportování pro vyšší průchodnost rozhodovacích schopností pro komplexní porozumění. Jedná se o získávání poznatků na základě trendů, které FMIS vykazuje v datech shromážděných z různých zdrojů, což mu umožňuje identifikovat oblasti, které je třeba zlepšit, a nabídnout řešení pro jejich řízení. Prostřednictvím přizpůsobitelných reportů mohou facility manažeři sdílet tyto informace se zainteresovanými stranami způsobem, který je snadno pochopitelný.

Výše uvedené poznatky založené na datech jsou nezbytné pro strategické plánování, protože pomáhají managementu lépe porozumět tomu, jak by měly být alokovány jeho zdroje, a také dlouhodobým investicím, které by měly být provedeny. Takové rozhodování založené na důkazech vede k účinnějším a efektivnějším postupům správy zařízení.



Vylepšené zkušenosti zaměstnanců

Spokojenost zaměstnanců a jejich produktivita jsou významně ovlivněny správnou správou zařízení. Studie společnosti Gallup zjistila, že obchodní jednotky s vysokou mírou angažovanosti zaznamenávají 10% nárůst hodnocení loajality/angažovanosti a 18% nárůst, pokud jde o prodej. Dostupnost a správné fungování všech potřebných zdrojů prostřednictvím systému FMS umožňuje vytvořit pohodlné a bezpečné pracovní prostředí, ať už jde o údržbu vzduchotechniky nebo čistotu ve veřejných prostorách.

Systém FMS tedy přispívá ke zlepšení pracovního prostředí, a tím ke zvýšení morálky a produktivity zaměstnanců. Pokud pracovníci pracují v čisté a dobře udržované budově, bývají více angažovaní a motivovaní.



Závěrečné myšlenky

Různá využití softwaru pro správu budov přinášejí mnoho výhod, které zvyšují efektivitu, produktivitu a udržitelnost fungování budov. Díky tomu je nejen užitečný při úspoře času při takových opakujících se úkonech, jako je plánování údržby, ale také neocenitelný v rozhodovacích procesech pro facility manažery a další zúčastněné strany, které potřebují faktické informace o svých nemovitostech. V moderních organizacích je systém FMS mocným nástrojem, který pomáhá zefektivnit rutinní úkoly, zlepšit řízení údržby a poskytovat poznatky založené na datech podporující environmentální cíle. Organizace, které implementují systém FMS, mohou dosáhnout významných úspor nákladů, zajistit soulad s regulačními požadavky a poskytnout zaměstnancům lepší pracovní podmínky.

Pokud jste organizace nabízející levné online programy mba pro rok 2024 a těšíte se, že posunete správu budov na vyšší úroveň, pak jsou na trhu k dispozici různá řešení FM. Pro ukázku oslovte dodavatele a zjistěte, jak může FMS změnit provoz vaší společnosti. Nákup softwaru FM je krokem k efektivnímu, udržitelnému a účinnému facility managementu.



Další články

  • „Díky INSIO jsme snížili čas na administrativu služebních cest, chybovost a náklady. Dosáhli jsme efektivní práce na sdílených dokumentech online.“

    Roman Marsa Porsche

    Roman Marsa

    Project Manager

    Porsche Česká republika s.r.o.

  • INSIO nám umožnilo přesné plánování a dohled nad revizemi a údržbou, což nám umožňuje pohodlnou správu našich prodejen.

    Petr Chodera XXXLutz

    Petr Choděra

    Facility Manager

    XXXLutz s.r.o.

  • „INSIO software nám hlídá veškeré termíny údržby, revizí i prací. Díky čemuž máme kompletní přehled o veškerém dění v našich budovách a zařízeních.“

    Tomáš Korpáš Engie

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • "Měli jsme vizi bezpapírové kanceláře. Díky INSIO máme digitální kancelář už od roku 2014."

    David Jelen

    David Jelen

    Finanční ředitel

    NeoVize

  • „Máme přehled nad celým nákupním procesem od objednávek, žádanek, schvalování faktur až po evidenci a přístup ke všem dokumentům. To vše díky INSIO.“

    Marek Unčovský

    Marek Unčovský

    Zakladatel

    RN Solutions a.s.

  • „Náš proces schvalování faktur skrze celou skupinu je nyní mnohem rychlejší. Máme lepší dohled nad procesy a náklady pod kontrolou na úrovni jednotlivých středisek.“

    Květoslav Vilímek

    Květoslav Vilímek

    Finanční manažer

    COMFORT FINANCE GROUP CFG LTD

  • Cestovní příkazy se výrazně zjednodušily a zpřehlednily. Díky snadné rychlému schvalování můžeme více času věnovat našim hlavním činnostem v oblasti čerpadel a armatur.

    Balnka Kašáková

    Blanka Kašáková

    Výkonná asistentka

    KSB - PUMPY + ARMATURY

  • „Modul Helpdesk nám dal kontrolu nad správou našich objektů. Zefektivnili jsme finanční a provozní procesy, což nám dovoluje soustředit se na poskytování kvalitních služeb našim klientům.“

    KART ČEZ

    Dušan Jedinák

    Provozní ředitel

    KART s.r.o.

  • „Zjednodušil se nám proces od záznamu servisních úkonů až po fakturaci. Díky checklistům a mobilnímu podepisování jsme zkrátili dobu zpracování.“

    Stanislav Stejskal

    Stanislav Stejskal

    Finanční ředitel

    ALTRON a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Online schvalování objednávek a přehled o nákladech na jednotlivých objektech nám umožnil snížit celkové náklady našich klientů a optimalizovat dodávku našich služeb.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Automatizace úkolů nám umožnila věnovat více času strategickým aktivitám a rozvoji zaměstnanců. Naše HR procesy jsou nyní jednodušší.“

    Lucie Urbanová

    Lucie Urbanová

    Vedoucí personálního oddělení

    YOUPLUS životní pojišťovna

  • „Díky INSIO jsme snížili čas na administrativu služebních cest, chybovost a náklady. Dosáhli jsme efektivní práce na sdílených dokumentech online.“

    Roman Marsa Porsche

    Roman Marsa

    Project Manager

    Porsche Česká republika s.r.o.

  • INSIO nám umožnilo přesné plánování a dohled nad revizemi a údržbou, což nám umožňuje pohodlnou správu našich prodejen.

    Petr Chodera XXXLutz

    Petr Choděra

    Facility Manager

    XXXLutz s.r.o.

  • „INSIO software nám hlídá veškeré termíny údržby, revizí i prací. Díky čemuž máme kompletní přehled o veškerém dění v našich budovách a zařízeních.“

    Tomáš Korpáš Engie

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • "Měli jsme vizi bezpapírové kanceláře. Díky INSIO máme digitální kancelář už od roku 2014."

    David Jelen

    David Jelen

    Finanční ředitel

    NeoVize

  • „Máme přehled nad celým nákupním procesem od objednávek, žádanek, schvalování faktur až po evidenci a přístup ke všem dokumentům. To vše díky INSIO.“

    Marek Unčovský

    Marek Unčovský

    Zakladatel

    RN Solutions a.s.

  • „Náš proces schvalování faktur skrze celou skupinu je nyní mnohem rychlejší. Máme lepší dohled nad procesy a náklady pod kontrolou na úrovni jednotlivých středisek.“

    Květoslav Vilímek

    Květoslav Vilímek

    Finanční manažer

    COMFORT FINANCE GROUP CFG LTD

  • Cestovní příkazy se výrazně zjednodušily a zpřehlednily. Díky snadné rychlému schvalování můžeme více času věnovat našim hlavním činnostem v oblasti čerpadel a armatur.

    Balnka Kašáková

    Blanka Kašáková

    Výkonná asistentka

    KSB - PUMPY + ARMATURY

  • „Modul Helpdesk nám dal kontrolu nad správou našich objektů. Zefektivnili jsme finanční a provozní procesy, což nám dovoluje soustředit se na poskytování kvalitních služeb našim klientům.“

    KART ČEZ

    Dušan Jedinák

    Provozní ředitel

    KART s.r.o.

  • „Zjednodušil se nám proces od záznamu servisních úkonů až po fakturaci. Díky checklistům a mobilnímu podepisování jsme zkrátili dobu zpracování.“

    Stanislav Stejskal

    Stanislav Stejskal

    Finanční ředitel

    ALTRON a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Online schvalování objednávek a přehled o nákladech na jednotlivých objektech nám umožnil snížit celkové náklady našich klientů a optimalizovat dodávku našich služeb.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Automatizace úkolů nám umožnila věnovat více času strategickým aktivitám a rozvoji zaměstnanců. Naše HR procesy jsou nyní jednodušší.“

    Lucie Urbanová

    Lucie Urbanová

    Vedoucí personálního oddělení

    YOUPLUS životní pojišťovna

  • „Díky INSIO jsme snížili čas na administrativu služebních cest, chybovost a náklady. Dosáhli jsme efektivní práce na sdílených dokumentech online.“

    Roman Marsa Porsche

    Roman Marsa

    Project Manager

    Porsche Česká republika s.r.o.

  • INSIO nám umožnilo přesné plánování a dohled nad revizemi a údržbou, což nám umožňuje pohodlnou správu našich prodejen.

    Petr Chodera XXXLutz

    Petr Choděra

    Facility Manager

    XXXLutz s.r.o.

  • „INSIO software nám hlídá veškeré termíny údržby, revizí i prací. Díky čemuž máme kompletní přehled o veškerém dění v našich budovách a zařízeních.“

    Tomáš Korpáš Engie

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • "Měli jsme vizi bezpapírové kanceláře. Díky INSIO máme digitální kancelář už od roku 2014."

    David Jelen

    David Jelen

    Finanční ředitel

    NeoVize

  • „Máme přehled nad celým nákupním procesem od objednávek, žádanek, schvalování faktur až po evidenci a přístup ke všem dokumentům. To vše díky INSIO.“

    Marek Unčovský

    Marek Unčovský

    Zakladatel

    RN Solutions a.s.

  • „Náš proces schvalování faktur skrze celou skupinu je nyní mnohem rychlejší. Máme lepší dohled nad procesy a náklady pod kontrolou na úrovni jednotlivých středisek.“

    Květoslav Vilímek

    Květoslav Vilímek

    Finanční manažer

    COMFORT FINANCE GROUP CFG LTD

  • Cestovní příkazy se výrazně zjednodušily a zpřehlednily. Díky snadné rychlému schvalování můžeme více času věnovat našim hlavním činnostem v oblasti čerpadel a armatur.

    Balnka Kašáková

    Blanka Kašáková

    Výkonná asistentka

    KSB - PUMPY + ARMATURY

  • „Modul Helpdesk nám dal kontrolu nad správou našich objektů. Zefektivnili jsme finanční a provozní procesy, což nám dovoluje soustředit se na poskytování kvalitních služeb našim klientům.“

    KART ČEZ

    Dušan Jedinák

    Provozní ředitel

    KART s.r.o.

  • „Zjednodušil se nám proces od záznamu servisních úkonů až po fakturaci. Díky checklistům a mobilnímu podepisování jsme zkrátili dobu zpracování.“

    Stanislav Stejskal

    Stanislav Stejskal

    Finanční ředitel

    ALTRON a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Helpdesk od INSIO nám do firmy vnesl řád. Nyní efektivně komunikujeme se zákazníky a jejich požadavky řešíme rychle a včasně.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Online schvalování objednávek a přehled o nákladech na jednotlivých objektech nám umožnil snížit celkové náklady našich klientů a optimalizovat dodávku našich služeb.“

    Tomáš Korpáš

    Tomáš Korpáš

    Ředitel Facility Managementu

    ENGIE Services a.s.

  • „Automatizace úkolů nám umožnila věnovat více času strategickým aktivitám a rozvoji zaměstnanců. Naše HR procesy jsou nyní jednodušší.“

    Lucie Urbanová

    Lucie Urbanová

    Vedoucí personálního oddělení

    YOUPLUS životní pojišťovna